Cart Icon Min varukorg TOM
Image Alternative Text
logo
Image Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative TextImage Alternative Text

Om Historiskan


Vår historieskrivning utgår från mäns och den offentliga maktens perspektiv.  Människans historia har blivit männens. Men så måste det inte vara.

Historiskan är en självständig historietidning som sedan 2015 ges ut av Malmöbaserade Systerskapet AB. Den utkommer med fyra välmatade nummer per år och erbjuder en motvikt till den manliga historieskrivningen genom att sätta historiens kvinnor i fokus.

OM EVA


Jag är en journalist med en kandidatexamen i historia i bakfickan.

Intresset för historia har alltid funnits där – från de historiska romantiska ungdomsböcker av tvivelaktig kvalité som jag plöjde mig igenom på 90-talet till de biografier som jag slukar idag.
Jag var nörden som älskade historielektionerna i skolan.
Jag kan inte minnas att jag som barn var medveten om bristen på kvinnor i historieböckerna, det var ju bara så det var. Men jag minns tydligt att jag drogs till de historiska kvinnor som kom i min väg, fascinerades av dem och girigt samlade på mig alla fakta jag kunde hitta.

Från maj 2009 till juni 2015 jobbade jag som webbredaktör och redaktör på LRF Media Historiska Tidskrifter. Numera driver jag Historiskan som en självständig tidning och hoppas att kunna bidra till att kvinnorna äntligen får ta plats i historieskrivningen.

Image Alternative Text